
در دنیای کسبوکارهای امروزی محتوا و تولید آن از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا تولید محتوای خوب و باکیفیت باعث افزایش مشتری و درنتیجه فروش بیشتر میشود.
شاید برای شما هم این سؤال پیشآمده باشد که محتوای کاربرپسند چه ویژگیهایی دارد ؟ آیا محتوای من به اندازه کافی خوب و ارزشمند است؟
یکی از دغدغههای تولیدکنندگان محتوا این است که مقالهی آنها بتواند مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد و برای مخاطب آنقدر ارزشمند باشد که وقت خود را برای خواندن آن صرف کند.
در این مطلب قصد داریم تا شما را با ۷ ویژگی اصلی محتوای خوب آشنا کنیم تا هم بتوانید چنین محتوایی تولید کنید و هم کیفیت محتوای خود را ارزیابی کنید.
در ادامه ویژگیهای یک محتوای ارزشمند را میخوانیم:
۱. محتوای خوب هدفمند است
اولین و مهمترین نکته در تولید محتوای خوب این است که مخاطبان خود را بهخوبی بشناسیم. یعنی جامعه هدف خود را شناسایی کنیم و نیازهای آنها را بهدقت موردبررسی قرار دهیم .
مثلاً جامعه هدف ما ازنظر سن، جنسیت، شغل، وضعیت اقتصادی، تحصیلات و … در چه گروهی قرار گرفتهاند؟ چرا به محصول یا محتوای ارائهشدهی ما نیاز دارند؟
هرچقدر این مرحله را با دقت بیشتر انجام دهیم، محتوایی که درنهایت تولید میشود بهتر و تأثیرگذارتر هست و میتواند نیاز مخاطب را بهدرستی رفع کند. زیرا هدف اصلی ما از تولید محتوا رفع نیاز مخاطب و جلب رضایت اوست.
۲. محتوای خود را سئو کنیم
زمانی ما به هدف خود میرسیم که محتوا را به دست مخاطب هدف برسانیم. پس باید بهوسیله کلمات کلیدی و استفاده درست و بهجا از آنها که اصول سئو هستند، محتوا را در رتبههای بالای جستجو قرار دهیم.
با کمک سئو میتوان محتوایی تولید کرد که بهاندازه کافی جذاب باشد تا مخاطب را تا انتهای متن با خود نگه دارد و درنتیجه توسط الگوریتمهای گوگل رتبه بیشتری کسب کرده و بهتر دیده میشویم.
۳. محتوای خوب برای مخاطب ارزش قائل میشود
سؤالی که در این مرحله باید از خود پرسید این است که آیا این محتوا ارزش کافی برای مخاطب قائل شده یا خیر؟
مخاطب در صورتی از خواندن محتوای ما احساس ارزشمندی میکند که یکی از این موارد وجود داشته باشد:
– به سؤال او پاسخ درست داده شده باشد
– مشکل او رفع شده باشد
– یا بهاندازه کافی سرگرم شده باشد
در حقیقت مخاطب باید از خواندن محتوای ما درک کند که هدف اصلی از تولید این محتوا جلب رضایت و رفع نیاز اوست.
۴. محتوا باید آموزشی باشد
این نکته تقریباً در انواع محتواها باید در نظر گرفته شود. یعنی باید حداقل یک نکته آموزشی در محتوای خود ارائه دهیم تا مخاطب احساس کند زمان مفیدی را صرف کرده است.
همچنین از توضیح موارد کمارزش خودداری کنیم و اطلاعات دقیق و بهروز به مخاطب بدهیم و مطالب را با وضوح زیاد و به بهترین شیوه ارائه دهیم.
۵. محتوا باید مخاطب را با خود درگیر کند
جلبتوجه مشتری همیشه یک چالش اصلی بوده و کار بسیار دشواری است . نمیتوان گفت فقط با انتخاب یک موضوع عجیب و خارقالعاده میتوان مخاطب را تا انتها جذب کرد.
درگیری مخاطب یعنی اینکه با خواندن سه خط اول آنچنان مجذوب شود که تا انتها را بخواند. پس بهتر است هدف از تولید محتوا را در همان خطوط اول بیان کرد.
برای این کار راههای زیادی وجود دارد مثلاً یک رأیگیری تدارک دیده و برای شرکتکنندگان هدیهای در نظر بگیریم، یا از مخاطب سؤال بپرسیم و یا اینکه مستقیم با او حرف بزنیم و … .
۶. قابلیت اشتراکگذاری داشته باشد
اگر بهاندازه کافی مخاطب را بتوان با محتوا درگیر کرد و موردپسند او باشد درنتیجه محتوا را با دیگران نیز به اشتراک میگذارد و این کار برای برندسازی و سئو نیز بسیار خوب است.
اگر محتوا مورد رضایت مخاطب باشد میتواند آن را در شبکههای اجتماعی دیگر و یا کانالهای ارتباطی مختلف با دیگران به اشتراک بگذارد.
به این نوع محتوا ، “محتوای ویروسی” گفته میشود. البته در اینجا ویروس معنای خوبی دارد! یعنی مانند یک ویروس بهسرعت منتشر میشود.
۷. باید دارای ویرایش و املای صحیح باشد
یک متن و مقاله خوب باید دارای پاراگرافبندی مناسب باشد بهگونهای که هر بخش مفهوم صحیح را بهخوبی منتقل کند و جای هیچگونه ابهامی را باقی نگذاشته باشد.
همچنین یک محتوای خوب باید ازنظر املای کلمات نیز بررسی شود زیرا وجود هرگونه اشتباه املایی باعث از بین رفتن اعتماد مخاطب شده و ممکن است از خواندن ادامه متن منصرف شود.
با توجه به نکات گفته شده درمی یابیم که تولید محتوای باکیفیت کاری دشوار و وقتگیر است اما با تمرین و یادگیری مهارتهای موردنیاز میتوانیم این کار را بهدرستی انجام دهیم.
باید این نکته را درنظر داشت که تولید چنین محتوایی کمک بسیاری به کسبوکار ما میکند و در مدتزمان کم، تأثیر بسزایی در رشد تجارت ما خواهد داشت.